Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

DIVA opent 4 mei 2018


Nu al bij DIVA // Agenda

Laat je nu al verleiden


Ontdek de collectie

Verrijk je kennis


Lees meer over de bibliotheek
Story

Diamantmuseum met een hart voor zilver

Ontdek DIVA vanaf 4 mei 2018 en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. DIVA, dé nieuwe ster in Antwerpen, en haar butler Jérome nemen je mee op een reis doorheen het Antwerpse diamantverhaal. Uniek vakmanschap, boeiende verhalen, meeslepende emoties en indrukwekkende ensceneringen wachten op je in dit briljante museum

Vanaf 7 december 2017 zetten de inkomhal en museumshop alvast hun deuren voor je open en zijn tickets online en offline beschikbaar. 

Ontdek het museum

In afwachting van DIVA: diamant- en zilverbeleving in Antwerpen

In het gesloten Zilvermuseum Sterckshof was de grootste Zilverkamer van Vlaanderen gevestigd in het gelijknamig kasteel Sterckshof in Deurne. En in het nu gesloten Diamantmuseum aan het Astridplein te Antwerpen kon je terecht voor het BriljAntwerps Verhaal. Maar ook tot de komst van DIVA, kun je in Antwerpen terecht voor een diamant- dan wel zilverbeleving.

Visit

Curieus

Na ‘Precieus!’ en ‘Gracieus’ presenteert DIVA ‘Curieus’, haar laatste tentoonstelling van het drieluik in het Umicore Zilverpaviljoen...

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot 1 oktober 2017.

Bezoek Curieus

Ontdek de collectie

DMK05001_09
Lees meer
Facetten van de collectie

Vind hier een selectie van thema's en onderwerpen die DIVA's collectie op een aparte manier in de schijnwerpers zet.

diamantpaviljoen-31
Lees meer
Zoek in de collectie

Ga aan de slag en duik in de rijke en boeiende collectie van DIVA.

DMK99004_03
Lees meer
Blikvangers

DIVA ontfermt zich over verscheidene waardevolle objecten, artefacten en documenten. Ontdek hier een aantal blikvangers.