Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Het DIVA atelier is een werkruimte voor juwelen en edelsmeedkunst in museum. Het is een samensmelting van theorie en praktijk en voedt het immaterieel cultureel erfgoed. Zowel specialisten als amateurs zijn welkom in het atelier. We voorzien voor ieder een gepast programma.

Voor specialisten en professionelen zijn er masterclasses waar er wordt ingezoomd op specifieke technieken van vroeger en nu. De jonge starters in de branche kunnen via een residentie in het atelier ondersteuning vinden bij DIVA. Toekomstige edelsmeden en juweelontwerpers kunnen hier hun technisch vakmanschap en creatief talent ontplooien.

De liefhebbers van de ambacht kunnen zich het hele jaar door inschrijven voor talloze workshops en ook onze zomerateliers zilversmeden blijven een vaste waarde binnen het aanbod.

Voor het onderwijs en de allerkleinsten is het atelier een boeiende leerplek waar ze op een educatieve en speelse manier met de chemie van edele metalen kunnen kennismaken. Tenslotte nodigen we de bezoekers van DIVA steeds uit voor een bezoek aan het atelier.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over het atelier? Heb je interesse in een workshop, wil je een projectweek of groepsbezoek organiseren? Neem dan contact op met tom.iriks@divaantwerp.be of bel ons op het nummer +32 (0)3 360 52 50.

Volg DIVA op Instagram voor updates en nieuwtjes of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Gerelateerde activiteiten

ciseleren
Lees meer
Vandaag in het museum
Tentoonstelling en DIVA talk: ‘De kunst van het ciseleren’
tentoonstellingen
Tentoonstelling: 25/10/2020 - 30/04/2021

Naar aanleiding van de masterclass ‘drijf- en ciseleertechnieken’ organiseren we een DIVA talk en een kleine tentoonstelling die de kunst van het ciseleren van dichterbij belic...