Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Het DIVA atelier is een werkruimte voor goud- en zilversmeden in het museum waar zowel specialisten als liefhebbers welkom zijn. Ambachten, technieken en creativiteit staan hier centraal. We voorzien voor ieder een gepast programma. 

Voor specialisten en professionelen zijn er masterclasses waar wordt ingezoomd op specifieke technieken van vroeger en nu. Liefhebbers van het ambacht kunnen zich het hele jaar door inschrijven voor talloze workshops.  

Voor het onderwijs is het atelier een boeiende leerplek waar ze op een educatieve en speelse manier met edele metalen en edelstenen kennismaken. Bezoekers van het museum nodigen we steeds uit voor een bezoek aan het atelier waar we vaak demonstraties organiseren.

Meer informatie 

Wil je graag meer weten over het atelier? Heb je interesse in een workshop, wil je een projectweek of groepsbezoek organiseren? Neem dan contact op met publiek@divaantwerp.be of bel ons op het nummer +32 (0)3 360 52 53.  

Volg DIVA op Instagram voor updates en nieuwtjes of schrijf je in op onze nieuwsbrief. 

Gerelateerde activiteiten

s0700101
Lees meer
Raise your Bowl
workshop
6 - 8 juli 2022

Kom proeven van het heerlijke ambacht dat smeden is. Leer enkele basistechnieken en bewerk zelf een metalen plaat met een hamer om je eigen kom te maken.

(c)Sven_Coubergs_crop
Lees meer
Hammertime!
workshop
9 - 15 juli 2022

Hamer erop los tijdens het open atelier! Je krijgt de vrijheid om je eigen zilveren object te creëren.

Workshop lepelsmeden (c) DIVA, foto Ans Brys
Lees meer
Lepelen met zilver
workshop
17 - 19 augustus 2022

Tijdens deze workshop kom je alles te weten over het smeden van een lepel. Ervaren hoe een hard en edel materiaal verandert in een nuttig, mooi en bruikbaar object is erg bijzonder...