Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Museum DIVA nodigt zilver- en goudsmeden uit voor deelname aan het artist-in-residence programma in het atelier van DIVA. Hier krijgen residenten tijd, ruimte en deskundige ondersteuning voor onderzoek en experiment binnen hun vakgebied.  

Tijdens de residentieperiode leggen vooraanstaande makers, curatoren, theoretici en galerijhouders individuele atelierbezoeken af en zorgen voor inhoudelijke feedback. Op die manier biedt het museum residenten verschillende visies en posities aan met betrekking tot hun praktijk en de hedendaagse sector.  

Naast het productieatelier beschikt DIVA over een bijzondere en gespecialiseerde bibliotheekcollectie. In combinatie met de rijke en diverse collectie en de aanwezige experten van het museum vormt dit een uitzonderlijke bron van informatie en inspiratie voor residenten. 

Elke resident krijgt gedurende de residentie de gelegenheid om in dialoog te gaan met het publiek doormiddel van een DIVA talk en een toonmoment. Het ontmoeten van het publiek en andere professionals uit de sector is een belangrijk onderdeel van de residentie. 

Voor wie?  

Deelnemers moeten een relevante opleiding binnen het vakgebied van zilver- en goudsmeden succesvol hebben afgerond. Het museum stelt een team van deskundigen samen om een selectie uit de kandidaturen te maken.  

Wanneer?  

Zilver- en goudsmedendie een verblijf in het atelier van DIVA wensen kunnen het hele jaar door een aanvraag indienen. Twee keer per jaar bekijken we de aanvragen, in april en oktober.  Aanvragen ontvangen voor 31 oktober 2021 worden meegenomen bij de volgende selectie. 

Hoe inschrijven? 

Kandidaten dienen een projectvoorstel in en beschrijven wat ze wensen te realiseren gedurende de residentie. DIVA geeft daarbij de voorkeur aan projecten die bijdrage aan de ontwikkeling van de resident. 

Dien je kandidatuur in via onderstaand formulier. Volgende deadline is 31 oktober 2021   

AANVRAAGFORMULIER

Heb je nog vragen? Neem contact door een mail te sturen naar publiek@divaantwerp.be.

Gerelateerde publicaties

E R Hubbard DIVA small
Lees meer
Meet: Emmie Ray Hubbard
Artists in residence

Artist in residence from September 13 till October 24, 2021

IMG_0376_small
Lees meer
Meet: Simon Marsiglia
Artists in residence

Artist in residence from September 13 till October 24, 2021