Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Museum DIVA nodigt zilver- en goudsmeden uit voor deelname aan het artist-in-residence programma in het atelier van DIVA. Hier krijgen residenten tijd, ruimte en deskundige ondersteuning voor onderzoek en experiment binnen hun vakgebied.  

Tijdens de residentieperiode leggen vooraanstaande makers, curatoren, theoretici en galerijhouders individuele atelierbezoeken af en zorgen voor inhoudelijke feedback. Op die manier biedt het museum residenten verschillende visies en posities aan met betrekking tot hun praktijk en de hedendaagse sector.  

Naast het productieatelier beschikt DIVA over een bijzondere en gespecialiseerde bibliotheekcollectie. In combinatie met de rijke en diverse collectie en de aanwezige experten van het museum vormt dit een uitzonderlijke bron van informatie en inspiratie voor residenten. 

Elke resident krijgt gedurende de residentie de gelegenheid om in dialoog te gaan met het publiek doormiddel van een DIVA talk en een toonmoment. Het ontmoeten van het publiek en andere professionals uit de sector is een belangrijk onderdeel van de residentie. 

Praktisch? 

DIVA zorgt voor huisvesting in Antwerpen. Elke resident ontvangt een werkbudget dat op basis van het ingediende projectvoorstel wordt bepaald. Residenten zijn verantwoordelijk voor hun reiskosten en dagelijks levensonderhoud.

Selectie?  

Deelnemers moeten een relevante opleiding binnen het vakgebied van zilver- en goudsmeden succesvol hebben afgerond. Het museum stelt een team van deskundigen samen om een selectie uit de kandidaturen te maken.  

Wanneer?  

Zilver- en goudsmedendie een verblijf in het atelier van DIVA wensen kunnen het hele jaar door een aanvraag indienen. Eén maal per jaar bekijken we de aanvragen. Aanvragen ontvangen voor 6 november 2022 worden meegenomen in de volgende selectie. 

Hoe inschrijven? 

Kandidaten dienen een projectvoorstel in en beschrijven wat ze wensen te realiseren gedurende de residentie. DIVA geeft daarbij de voorkeur aan projecten die bijdrage aan de ontwikkeling van de resident. 

Dien je kandidatuur in via onderstaand formulier. Volgende deadline is 6 november 2022   

AANVRAAGFORMULIER

Heb je nog vragen? Neem contact door een mail te sturen naar tom.iriks@divaantwerp.be.

Gerelateerde publicaties

Lingjie portret Atelier_crop
Lees meer
Meet: Lingjie Wang
Artists in residence

Artist in residence from May 2 till July 1, 2022

Mara_Balode (1)
Lees meer
Meet: Mara Balode
Artists in residence

Artist in residence from February 14 till June 12, 2022

IMG_0376_small
Lees meer
Meet: Simon Marsiglia
Artists in residence

Artist in residence from September 13 till October 24, 2021

E R Hubbard DIVA small
Lees meer
Meet: Emmie Ray Hubbard
Artists in residence

Artist in residence from September 13 till October 24, 2021