DIVA Deluxe op zondag 2023
rondleiding
DIVA Deluxe op zondag
Elke tweede zondag van de maand

Deze rondleiding in de vaste expo 'DIVA, a Brilliant Story' is perfect als je niet met een groep naar DIVA komt maar toch een gegidst bezoek wenst. Je kan individueel aansluiten.

Kinderparcours - Op stap met Ekster 0
familieparcours
Op stap met Ekster
Dagelijks

Ekster houdt van alles wat blinkt en heeft oog voor glimmende details. Dat maakt hem de perfecte gids voor kinderen vanaf 7 jaar tijdens deze ontdekkingstour.

2023_02_21_StadAntwerpen_DIVA-8234
rondleiding
Rondleiding voor groepen
Dagelijks

Boek met je groep een gids voor een rondleiding doorheen de vernieuwde vaste expo en ontdek bijzondere details die je misschien zelf niet had gezien.

Goed Gegoten!
workshop
Goed Gegoten!
Op aanvraag

Maak kennis met de Delftse zandgietmethode. Tijdens deze workshop voor groepen maak je je eigen ring en leer je al doende over verschillende metalen, hun eigenschappen én toepassingen.

Audiotour
audiowandeling
Schitterende geheimen in het Historisch Centrum
Dagelijks

Nieuwsgierig naar het verhaal van Antwerpen als wereldcentrum voor diamant en edelsmeedkunst buiten de museummuren? Ontdek de wijk rond DIVA.

Sven_Coubers_DIVA_Franstalig_onderwijs
audiogids
Schitterende verhalen
Dagelijks

Bezoek DIVA met een audiogids. Laat je verwonderen door meer dan 30 bijzondere verhalen.

Lodewijk Van Berken-29
audiowandeling
Schitterende geheimen in de Diamantwijk
Dagelijks

Heb je interesse in een blik achter de scherpen van de Diamond Square Mile? Ben je nieuwsgierig naar de wereld van het slijpen, onderhandelen en verhandelen van het kostbaar goed? Ontdek de Diamantwijk.

Lilac Starflower ring (18k rood goud + amethist 13,36ct) & Golden Starflower ring (18k brons rose go
rondleiding
Zintuiglijke rondleiding voor groepen
Dagelijks

Via talrijke voelelementen en het activeren van je geurzin ontdek je de vaste expo 'DIVA, a Brilliant Story'. De rondleiding is op maat gemaakt voor blinde en slechtziende bezoekers.

zilverbeleving1
rondleiding
Zintuiglijke rondleiding voor individuen
Elk kwartaal

Deze zintuiglijke rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers is perfect als je individueel met je begeleider wil aansluiten. We organiseren de instaprondleiding een keer per kwartaal op maandagvoormiddag.

Aan Tafel
rondleiding
Aan Tafel
dagelijks - vanaf 1 september 2023

Ontdek hoe de tafel bij edellieden en rijke burgers in Europa werd gedekt van de 16de eeuw tot nu. Wat werd er opgediend en hoe at men? Koken en de manier van opdienen wordt kunst.