Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Groepsbezoek zonder gids

Je kan de tijdelijke expo in de pop-up op de Grote Markt gratis bezoeken.

 

Groepsbezoek met gids

Groepsrondleiding: expo 'Work in Progress

DIVA: Work in Progress, de tijdelijke expo in de pop-up op de Grote Markt, vertelt de verhalen áchter de diamanten, juwelen en zilveren objecten die het museum in haar vaste opstelling toont. De bezoeker krijgt een unieke inkijk in het werk dat er in de objecten en de mensen gaat zitten voordat een steen, een stuk of een maker de kans krijgt te schitteren in een museum.

De bezoeker volgt de reis van een diamant voordat deze in een juweel terecht komt en stapt als het ware echt in een diamantmijn. De Argyle diamantmijn in Australië was een van de beroemdste en meest bijzondere mijnen ter wereld. DIVA beschikt over exclusieve beelden van deze mijn die nog niet eerder getoond werden aan het publiek.

In de tweede zaal krijgt de bezoeker inzicht in het ontwerpproces en de technieken achter enkele iconische zilveren objecten

In de laatste ruimte toont DIVA het werk zien van onder meer studenten en alumni van de Antwerpse academies: de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Sint Lucas. De werken onderscheiden zich door de politieke boodschap of uitzonderlijke materialen en technieken die gebruikt worden. 

Vervolgens wandel je via de Wisselstraat en de Zilversmidstraat naar het Leonie Glassplein. Onderweg vertelt de gids je enkele ‘briljante’ Antwerpse verhalen.

Praktisch
  • Adres pop-up: Grote Markt 13, 2000 Antwerpen
  • Openingstijden: dagelijks van 10.00 - 18.00 behalve op woensdag
  • Maximum 15 personen per groep
  • Duur: 60 minuten
  • Je groep en zijn begeleiders krijgen gratis toegang tot de expo.
  • Prijs gids en administratieve kosten: 115 euro
  • Talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans

Boek je groepsrondleiding met gids op de website van Experience Antwerp.

Gerelateerde activiteiten

Audiotour
Lees meer
Vandaag in het museum
Diamant- en juwelentour
vast aanbod
Dagelijks

De meest schitterende geheimen van Antwerpen! In deze audiowandeling nemen Herbert Flack en Layla El-Dekmak je mee op hun zoektocht naar de roots van Antwerpen als de wereld van de...

Rondleiding voor groepen: Expo 'Work in Progress'
Lees meer
Vandaag in het museum
Rondleiding voor groepen: Expo 'Work in Progress'
op aanvraag
Tijdens de openingsuren van de pop-up expo