Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Ontdek DIVA's verhalen tijdens een zintuiglijke rondleiding

Via talrijke voelelementen en het activeren van je geurzin ontdek je de vaste expo 'A Brilliant Story'. De rondleiding is op maat gemaakt voor blinde en slechtziende bezoekers.

Hoe voelt een diamant? Kan je de edelsteen herkennen aan de geslepen delen of facetten? Je raakt zilveren juwelen en materialen aan en wordt ondergedompeld in de schitterende verhalen van DIVA. De gids beschrijft de diamanten, de juwelen en het zilverwerk en brengt de verhalen tot leven.

De tour start op de tweede verdieping in de grondstoffenzaal. Daarna daal je (via de trap of de lift) met de gids af naar het Boudoir en de Kluis, om tot slot via het Atelier, de Handelskamer en de Eetkamer, in de Wonderkamer te eindigen. De museumroute volgt de reis van de diamant of de grondstof, vanaf de mijn tot aan het eindproduct. 

 

Praktische informatie zintuiglijke rondleiding voor individuen

 • De rondleiding start om 10u30 en duurt ongeveer 90 minuten (reken extra tijd in voor de start en het einde van de rondleiding). Meld je aan bij de infobalie.

 • Maximum 8 personen (inclusief begeleiders) per gids. Assistentiehonden zijn welkom. 

 • Prijs: standaardtarief museumticket + 2 euro. We raden aan om op voorhand je ticket te kopen.

 • Ben je een volwassene met reductietarief of pashouder (ICOM, Museumpas, Antwerp City Pass, Lerarenkaart, Uitpas met VT-statuut en A-kaarthouders met kansentarief)? Reserveer je ticket via mail naar info@experienceantwerp.be of bel naar 03 205 56 05.
  Vermeld zeker je voor- en achternaam, DIVA museum, de naam van de activiteit en het gewenste moment, het aantal personen en reden van reductie. 
  Als er nog beschikbare tickets zijn op de dag zelf, kan je je ticket ook aan de infobalie van het museum kopen.

 

Data:

 • 8 januari 2024
 • 3 juni 2024
 • 2 september 2024
 • 9 september 2024
 • 2 december 2024

Rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers

Bekijk alles
ok-diamant-ruw-geslepen.jpg
Lees meer
boek met een groep
Zintuiglijke ervaring

Dagelijks

ok-zilverbeleving-d706763.jpg
Lees meer
sluit individueel aan
Zintuiglijke ervaring

Elk kwartaal