Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Diamantverhaal van vandaag en morgen

Bij DIVA ervaar je de betoverende wereld van diamant, zilver en edelsmeedkunst. Op de symbolische locatie, waar al sinds de zestiende eeuw edelsmeden, juweliers en diamantairs thuis zijn, beleef je het internationale diamantverhaal van vandaag en morgen.

DIVA kiest ook voor baanbrekend vakmanschap en creativiteit, wat zich vertaalt in enerzijds aandacht voor hoogtechnologische deskundigheid en anderzijds regionaal innovatief talent.

DIVA is tot slot het referentiepunt voor diamant, juwelen en edelsmeedkunst. Het is een bruisend, interactief kenniscentrum waar de creatieve industrie de nodige inspiratie vindt om Antwerpen net als in het verleden ook in de toekomst blijvend op de kaart te zetten.

Antwerpen en diamant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom brengt DIVA een onvergetelijke beleving rond de betoverende wereld van diamant. Het wordt een samenwerking tussen de entertainment- en museumsector waarmee DIVA een kwalitatieve laagdrempelige beleving garandeert , die jong en oud aanspreekt. Tijdelijke tentoonstellingen plaatsen DIVA’s kernverhaal over Antwerpen, wereldcentrum voor diamant, in een breder perspectief. Aan de tentoonstellingservaring koppelt DIVA een commerciële beleving. En het binnenplein is een groene ontmoetingsplaats voor de buurt, waar pop-up bars kunnen opduiken en DIVA extra evenementen organiseert.

 

 

DIVA, vertegenwoordigd door AG Culturele Instellingen Antwerpen/Erfgoed
Grote Markt 1
2000 Antwerpen
Ondernemingsnummer: 0738.733.786

Bekijk ook

diamantpaviljoen precieus
Lees meer
Ontdek

Duik in de collectie, bekijk de blikvangers en ontdek de facetten van de collectie.

bib-24-voorkeur-an
Lees meer
Bibliotheek

Onze rijke en gespecialiseerde bibliotheekcollectie is uniek in België en vormt een uitzonderlijke bron van informatie en inspiratie.