Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Het collectiebeleid van DIVA is gericht op diamant, juwelen en zilver van de 15de eeuw tot vandaag, uit Antwerpen, Vlaanderen en de Lage Landen in een (inter)nationale context. DIVA´s verzameling is gegroeid uit de collecties van het Zilvermuseum en het Diamantmuseum, beide ontstaan uit het Provinciaal Museum voor Kunstambachten in Deurne.

De kerncollectie omvat kunstobjecten, artefacten, natuurhistorische items, archieven, documentatie en een uitgebreide bibliotheekcollectie in de bovengenoemde domeinen. Daarnaast beheert DIVA een ruime collectie toegepaste kunsten met onder andere tin, porselein en glas die in functie van onderzoek, presentatie en educatie ingezet worden.

DIVA beheert zo het prestigieuze legaat Pierre Lunden, het bedrijfsarchief van het atelier Wolfers Frères uit Brussel en zeldzame hand- en modelboeken voor diamantairs, juweelontwerpers en edelsmeden.

Met dit collectieprofiel, dat creatie, productie en gebruik samenbrengt en de verbinding tussen verleden en heden belicht, is DIVA uniek in het internationale erfgoedlandschap.