Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Vanaf zaterdag 5 december opent de expo in DIVAKoop hier je tickets en bekijk hier de coronamaatregelen.

De tentoonstelling ‘De kunst van het ciseleren’ zoomt in op technieken en gereedschappen en toont werken uit het ciseleerproject. Patrick Storme startte begin 2019 het ciseleerproject op met een beurs voor bijzonder vakmanschap in een leerling-meester-traject van de Vlaamse Overheid. Vier goud- en zilversmeden, Lotte De Mey, Jan ibens, Geert Schumeth en Daisy Verheyden, werden gedurende anderhalf jaar begeleid in deze techniek. De resultaten van de deelnemers in het ciseleerproject en werken van Patrick Storme kan je komen bekijken in deze tentoonstelling.

Tijdens de DIVA Talk komt Patrick Storme spreken over het ciseleerproject en het werken met deze techniek in een hedendaagse vormgeving. Daarnaast geeft Joeri Januarius van ETWIE (Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed) een toelichting over Immaterieel Cultureel Erfgoed in relatie tot de ambachten.  

 

Praktisch:

Tentoonstelling ‘De kunst van het ciseleren’

Wanneer: 25 oktober tot en met 4 mei 2021

Waar: Museum DIVA, 1ste verdieping

Toegang: gratis

Wil je alleen de expo ‘De kunst van het ciseleren’ bezoeken, reserveer dan je gratis ticket via onze webshop.

Wil je graag de expo’s ‘De kunst van het ciseleren’, ‘The Jeweller’s Art’ en de vaste museumcollectie bezoeken, koop dan één ticket voor het gehele museum.

 

DIVA Talk ‘Drijf- en ciseleertechnieken’ (VOLZET)

Wanneer: 25 oktober om 11 uur

Waar: Museum DIVA, zaal Emerald

Toegang: €5, €3 (-26), gratis (vrienden DIVA)

Let op: omwille van de coronamaatregelen zijn de plaatsen beperkt en is op voorhand reserveren via onze webshop verplicht. Lees hier alles over een veilig bezoek aan DIVA.