Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Fijn filigraan

Filigraan is een versieringstechniek die al sinds de oudheid wordt gebruikt door edelsmeden en tot op de dag van vandaag nog steeds populair is bij juwelenontwerpers. Hierbij wordt fijn goud- of zilverdraad gekruld, gedraaid en gevlochten en vervolgens in een motief aan elkaar gesoldeerd. Het is een precies werkje met een delicaat resultaat. Probeer het zelf en ga naar huis met je eigen juweel.

studio_0277

Foto: filigraantechniek toegepast in broches en ringen. Juwelen door Nathalie Perneel.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor deelnemers met enige voorkennis en ervaring. Je moet in ieder geval kunnen vijlen en solderen.

Voertaal: Nederlands.

Door wie?

Nathalie Perneel zorgt ervoor dat je de draad niet kwijtraakt. Ze studeerde juweelontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en The Royal College of Art in Londen. Haar werk werd verscheidene keren tentoongesteld en bekroond en kreeg het Antwerp’s Most Brilliant Label. Bij het ontwerpen van juwelen laat Nathalie haar ideeën voortkomen uit het materiaal of een bepaalde techniek. Voor haar is het essentieel om ethisch en duurzaam met grondstoffen en edelstenen om te gaan. 

Meer weten over Nathalie? Bekijk haar website: nathalieperneel.com

Wanneer?

Maandag 30 en dinsdag 31 oktober van 9u30 t/m 16u30.

Waar?

Atelier DIVA, Kaasstraat 13, 2000 Antwerpen.

Kostprijs?

€200 voor de twee dagen (inclusief materiaal).

Disclaimer

De workshop laat maximaal acht deelnemers toe. Indien er minder dan vijf inschrijvingen zijn, kan DIVA als organisator beslissen de workshop te annuleren.

Ben je genoodzaakt je workshop te annuleren? Tot twee weken (14 dagen) voor de aanvang van de workshop betaal je €50 administratiekosten. Indien je minder dan twee weken voor aanvang annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervang(st)er voorstellen. De organisator behoudt zich het recht voor een workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen of overmacht. Dan krijg je het volledige bedrag terugbetaald.