Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

DIVA residents 2023: Andreea Raluca Cojocaru en Triin Kukk vertellen

Voor de eerste residentieperiode van 2023 selecteerde DIVA de juweelontwerpers Andreea Raluca Cojocaru en Triin Kukk. Tijdens hun DIVA talk vertellen ze meer over hun onderzoek en werk. - De DIVA talk is in het Engels.

Bovendien presenteren ze in de leeszaal de resultaten van hun residentie.

 

Wie?

Andreea Raluca Cojocaru (°1994, Roemenië) is een juweelontwerpster die erkenning heeft gekregen voor haar werk dat het belang van vakmanschap en een eerlijke vergoeding voor arbeid onderzoekt. Tijdens haar studies ontwikkelde Andreea een oeuvre dat zich toespitst op de omstandigheden waarin producten worden vervaardigd. Haar werk "Made in Belgium by a Romanian" benadrukt de rol van de maker in het productieproces.

Andreea zal tijdens haar residentie in het DIVA museum de tijd gebruiken om verschillende "tekenen van arbeid" verder in kaart te brengen. Haar doel is om dit project verder te ontwikkelen vanuit politiek, economisch en sociaal oogpunt, door de waarde van menselijke arbeid in vraag te stellen via de dialoog tussen nieuwe en traditionele technieken. Het resultaat belooft werk te worden die traditionele noties van waarde uitdaagt en het belang van vakmanschap benadrukt.

Triin Kukk (°1990, Estland) is een getalenteerde juweelontwerpster die tijdens haar residentie in het DIVA museum het gebruik van mineralen in combinatie met verschillende metalen zal onderzoeken. Haar doel is een reeks unieke stukken te creëren die haar vaardigheid en creativiteit tonen. Triin staat bekend om haar scherpe oog voor esthetiek en haar nauwgezette aandacht voor detail. In de loop der jaren heeft Triin restanten steen en mineralen verzameld afkomstig van eerder werk dat ze maakte. Tijdens haar residentie zal ze deze restanten in een nieuwe serie verwerken.

 

Heb je niet tijdig kunnen reserveren?

Geen nood, je kan altijd nog een ticket verkrijgen op de avond zelf.