Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

In mei 2018 opende het voormalige Diamantmuseum onder een andere vorm én samengevoegd met de collectie van het voormalig Zilvermuseum. DIVA, hét museum voor diamant, juwelen en zilver was officieel geboren. Het museum is gehuisvest in de voormalige gebouwen van het Volkskunde- en Etnografiemuseum. En dat is niet toevallig. De wijk waarin DIVA ligt, was (en is) al meer dan 575 jaar een plek waar edelsmeden en juweliers wonen, werken en hun producten verkopen. In deze straten bouwde Antwerpen zijn reputatie op als wereldcentrum voor diamant en edelsmeedkunst. 

In 2018 opende DIVA op de Suikerrui in Antwerpen. Naast de vaste expo ‘DIVA, a Brilliant Story’ programmeerde het museum tentoonstellingen met nationale en internationale partners, zoals: ‘Wonderkamer I: Axel Vervoordt’, ‘Wonderkamer II: Wouters & Hendrix’, ‘Zilvertriënnale’, ‘The Jeweller´s Art: revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 – 1970’ en ‘Masterpieces in Miniature: Schatten uit de Rosalinde & Arthur Gilbert Collection’ in samenwerking met het Victoria & Albert Museum uit Londen.