Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Zingen is goud: karaoke nacht met DIVA hits

Welkom bij onze sprankelende karaoke- en bingonacht, waar muziek en spanning samenkomen voor een onvergetelijke avond! Sta klaar om te schitteren terwijl je je onderdompelt in een wereld van goud, zilver en diamanten. Alles draait om nummers die sprankelen met de glans van waardevolle metalen en edelstenen. Van klassiekers tot moderne hits, elk liedje dat je zingt, straalt met de pracht van goud, zilver of diamant. Het belooft een betoverende reis te worden door de muzikale schatten die deze kostbare elementen bezingen.

Maar dat is niet alles! We voegen een opwindende twist toe aan de avond met onze supersnelle DIVA bingo. Als je iets hoort dat overeenkomt met een van de vakjes op je kaart, kruis het dan aan en maak je klaar om bingo te roepen! 

- Doorlopend van 19.30 tot 00.30 uur

Speeddate met een topstuk

Meerdere topstukken uit de collectie beter leren kennen op één avond? Dat kan met een speeddate van DIVA. Jong of oud, iedereen is welkom om te komen speeddaten! Je ontdekt tijdens zo'n date van 10 minuten alle leuke eigenschappen van een topstuk. Speciaal voor Museumnacht selecteerden onze gidsen drie topstukken. Eén uit zilver, één met diamant en één juweelstuk.    

- Speeddaten kan elk half uur te beginnen vanaf 19.30 uur, laatste speeddate is om 23.30 uur.

Demonstratie: diamantslijpen

Altijd al een echte diamantslijper aan het werk willen zien? Dat kan! Tijdens Museumnacht draait DIVA´s slijptafel op volle toeren. Diamantslijper Sylvester De Witte laat je zien hoe de slijptafel werkt, welke instrumenten hij gebruikt en waar je op moet letten. Alle vragen stel je direct aan de meesterslijper zelf. 

- Doorlopend van 19.30 tot 00.30 uur

Kom mee zilversmeden aan de Common Bowl

De Common Bowl of gemeenschappelijke schaal vormt het sluitstuk van DIVA’s Museumnacht. Onder leiding van zilversmid Dries Dockx krijg je als bezoeker de kans om mee te hameren aan een zilveren schaal en zo bij te dragen tot de realisatie van dit gezamenlijke kunstwerk. 
Hoe de schaal er zal uitzien staat niet vast. Het werk groeit organisch uit de interactie van al wie mee hamert. Elke hamerslag vormt en vervormt het zilver tot een visuele uiting van verbondenheid. 

Na Museumnacht wordt de schaal nog een maand lang in het museum getoond. Kom langs om mee te hameren of te kijken en ervaar het zilversmeden uit eerste hand.  

- Doorlopend van 19.30 tot 00.30 uur