Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Wat ga je doen?

Of je nu een complete beginner bent of enige ervaring hebt met het maken van zilverwerk, het open atelier zilversmeden heeft voor alle niveaus iets te bieden.

Als beginner krijg je tijdens het open atelier de basistechnieken zilversmeden onder de knie. Zo leer je zagen, vijlen, schuren, polijsten, smeden en diverse gereedschappen gebruiken om plaat- of draadmetaal in verschillende vormen te manipuleren. Onder begeleiding leer je zo een schaaltje of een lepel smeden.

Voor gevorderden richt de workshop zich op meer complexere projecten en technieken. Je krijgt begeleiding op maat bij het ontwerpen en afwerken van je eigen ideeën.

Onder ervaren begeleiding en toegang tot een reeks gereedschappen en materialen kun je als deelnemer je creativiteit verkennen en je vaardigheden naar een hoger niveau tillen.

 

Praktisch

  • Zilver is niet inbegrepen. Omdat elk ontwerp anders is, voorziet iedere deelnemer in diens eigen zilver.

  • Indien nodig kan DIVA voorafgaand aan het atelier adviseren over de aankoop van je zilver.

  • Beginners die een schaaltje komen smeden kunnen zilver aankopen bij het museum. DIVA heeft een beperkte voorraad.

 

Atelier begeleider

Zilversmid Max Gielis begeleidt je van concept tot afgewerkt object. Een combinatie van demonstraties, een-op-een begeleiding en creatief probleemoplossend handelen zijn dé ingrediënten van het open atelier. 

Max studeerde zilversmeden aan Sint-Lucas Antwerpen en werkte als zelfstandig zilversmid in opdracht voor onder andere Gijs Bakker, Koen Wijngaerden en atelier Lachaert D’Hanis. Momenteel is hij docent aan de RHoK Academie in Brussel.

 

Inschrijven?

  • Inschrijven doe je voor drie of zes dagen.

  • Voor beginners adviseren we drie dagen.

Tickets?

  • van 3 juli tot en met 5 juli 2023 inschrijven via deze ticketlink

  • van 6 juli tot en met 8 juli 2023 inschrijven via deze ticketlink

  • van 3 juli tot en met 8 juli 2023 inschrijven via deze ticketlink

Meer info?

Contacteer atelier@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 53.

Disclaimer

Moet je je inschrijving voor de workshop annuleren? Tot twee weken (14 dagen) voor aanvang van de workshop betaal je € 50 administratiekosten. Als je minder dan 14 dagen voor de startdatum van de workshop annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervanger voorstellen.

De organisator heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen of overmacht. In dit geval krijg je het volledige bedrag terugbetaald.