Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Museum DIVA nodigt zilver- en goudsmeden uit voor deelname aan het artist-in-residence programma in het atelier van DIVA. Hier krijgen residenten tijd, ruimte en deskundige ondersteuning voor onderzoek en experiment binnen hun vakgebied. 

Voor de eerste residentieperiode die liep van 11 september tot en met 24 oktober 2021 selecteerde DIVA Emmie Ray Hubbard en Simon Marsiglia. Ze gaan in gesprek met Tom Iriks (publiekswerking DIVA) en vertellen meer over hun werk, het proces en het uiteindelijke resultaat van de residentie. Daarnaast tonen ze in de leeszaal werk dat gerelateerd is aan de residentie.

Wie  

Emmie Ray Hubbard woont en werkt momenteel in de Peak District, Verenigd Koninkrijk. Emmie behaalde haar bachelor in Fine Arts aan de Central Saint Martins, University of the Arts, Londen en haar master in Jewellery & Metal aan het Royal College of Art, Londen, in 2020. Haar proefschrift was getiteld ““Artists in the Field: An Investigation into the Research Methodologies of the Social Sciences as a Form of Artistic Field Work”.

Simon Marsiglia werd geboren in Helsingborg, Zweden, 1993. Hij woont en werkt momenteel in Amsterdam, Nederland. Simon behaalde zijn bachelor in Art and Design aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam. Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Non-Stick Nostalgia’ in het Museum of Arts and Design, New York benoemde de New York Times zijn werk als ‘outré adorments’. Simon verzet zich tegen een weergave van sierraden tegen een cleane witte achtergrond, omdat hij gelooft dat alle versieringen context nodig hebben om tot leven te komen.

Programma  

  • Verwelkoming door Tom Iriks, publiekswerking DIVA  
  • Gesprek met Emmie Ray Hubbard, afgesloten met korte een performance
  • Gesprek met Simon Marsiglia  
  • Vragen van het publiek gemodereerd door DIVA  

Waar  

Reserveer je gratis ticket voor de DIVA talk op zaterdag 20 november om 16 uur in de leeszaal van het museum.

Heb je je niet tijdig kunnen reserveren? Geen nood, je kan altijd nog een ticket verkrijgen in het museum.

Taal   

Engels   

Alvast meer weten over onze residenten? Bekijk dan deze pagina: https://www.divaantwerp.be/nl/research/artists-in-residence