Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

>>> Openingsuren / AdresBereikbaarheid Openingsuren

Dagelijks van 10.00-18.00u
Gesloten op woensdag.

DIVA is tijdelijk gesloten wegens renovatiewerken. Vanaf 24 maart 2023 heropent het museum met een vernieuwde vaste collectiepresentatie.

Aangepaste openingsuren


Gesloten op :

  • 1 januari
  • 1 mei
  • 1 november
  • 25 december

Vroeger gesloten op:

  • 31 december: om 15.00u

 

Adres

DIVA museum
Suikerrui 17/19
2000 Antwerpen

DIVA bibliotheek en atelier
Kaasstraat 13
2000 Antwerpen

Bereikbaarheid

Het museum is vlot te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer én met de auto bereikbaar.

 

Met de fiets of te voet

DIVA ligt pal achter de Grote Markt in de voetgangerszone in het historisch centrum. Je fiets kan je tijdelijk kwijt in de fietsenstalling op de Suikerui.

Met de Velo

Neem je de Velo om naar DIVA te komen? Er is een station vlakbij het Steen (station 059). Aan de andere kant van de Suikerrui, is er aan de Grote Markt ook een station (Wisselstraat, station 060).

Met trein, tram en bus

De Suikerrui ligt vlakbij de Grote Markt en Groenplaats. Die is vlot bereikbaar via tram en bus. Raadpleeg www.delijn.be voor de meest actuele informatie.

De aansluiting van het treinnet met bus en tram is heel gemakkelijk. Kom je vanuit de richting van Gent naar DIVA, neem dan de trein tot Antwerpen-Zuid. Vanuit andere richtingen stap je best af in het Centraal Station.

  • Vanaf Station Antwerpen-Centraal: neem tram 3, 5, 9, 15 tot Groenplaats
  • Vanaf Station Antwerpen-Zuid: neem tram 4 of bus 181 of 183 tot Groenplaats
  • Wandel vanaf de Groenplaats richting de O.L.V.-Kathedraal en vervolg naar de Grote Markt. Wandel door richting het Steen. DIVA ligt op je rechterkant.

Met de gratis veerdienst of de Waterbus

De veerpont vaart tussen de steiger aan het Frederik Van Eedenplein (op linkeroever) en het ponton aan het Steen (op wandelafstand van DIVA). Meer info en de dienstregeling van de gratis veerdienst vind je op www.agentschapmdk.be/nl/veerdiensten/veerdienst-sint-anna.

De Waterbus brengt je vlot naar DIVA. De Waterbus vertrekt vanaf het Steenplein, op wandelafstand van DIVA. Raadpleeg www.dewaterbus.be voor de tarieven en vaartijden.

Met de auto

Je kan je wagen kwijt in de parkings Grote Markt en Groenplaats. Gratis parkeerplaatsen kan je eventueel vinden op de kade. Je vindt ook vele andere parkeergelegenheden op Parkeren in Antwerpen.

Voor de beste route vanaf je vertrekplaats, kijk je op www.slimnaarantwerpen.be

Opgelet! Hou er rekening mee dat het centrum van Antwerpen een lage-emissiezone is. Kijk na of je auto aan de voorwaarden voldoet via http://lez.antwerpen.be.

 

Bekijk ook

bib-24-voorkeur-an
Lees meer
Bibliotheek

Onze rijke en gespecialiseerde bibliotheekcollectie is uniek in België en vormt een uitzonderlijke bron van informatie en inspiratie.

Balie
Lees meer
Tickets en tarieven

Bekijk de tarieven voor een bezoek aan DIVA (vanaf de heropening).

ExternBeeld_MarleneDietrich
Lees meer
Contact

Heb je een vraag? Bel, mail of bezoek ons.