Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Bezoekers met een mobiele beperking

DIVA is toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het gehele museum is toegankelijk voor (elektrische) rolstoelen en rollators. Alle tentoonstellingszalen zijn met een lift te bereiken. De liften hebben een oppervlakte van 139 cm lang x 105 cm breed. De liftdeuren zijn telkens 89 cm breed.

Er is een rolstoel ter beschikking in het museum. Vraag ernaar bij de baliemedewerkers. Er zijn ook 20 klapstoeltjes ter beschikking. 

De begeleider van een bezoeker in een rolstoel mag gratis binnen, mits de geassisteerde persoon een geldig toegangsticket kan voorleggen. Assistentiehonden zijn welkom in het museum.

Aangepaste toiletten vind je op verdieping -1. 

Het is niet mogelijk om de inkom van DIVA met de auto te bereiken. De Suikerrui is alleen voor voetgangers en fietsers toegankelijk. Mindervalide parkeerplaatsen in de buurt van het museum vind je op het Steenplein, op de Ernest Van Dijckkaai en in de Braderijstraat. Parking ‘Grote Markt’ bevindt zich op enkele minuten wandelen van het museum. Je vindt er 5 plaatsen voor personen met een beperking. De maximale inrijhoogte van de parking bedraagt 1.90m. Meer informatie over de bereikbaarheid van DIVA vind je hier.