Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

MASTERCLASS

Silvia Weidenbach

‘Treasure boxes.’

DIVA nodigt juweelontwerpster Silvia Weidenbach uit voor een vijfdaagse online masterclass over het creëren van juwelen waarbij tastzin en het zintuiglijke centraal staan. 

Silvia Weidenbach was de eerste V&A Gilbert Collection artist in residence. Door digitale ontwerpen, 3D-printen en traditionele technieken te combineren creëert ze uitbundige juwelen die aandacht vragen. Tijdens deze masterclass neemt ze deelnemers mee op een creatieve verkenning door de tentoonstelling Masterpieces in Miniature. De masterclass vindt plaats van 5 juli tot en met 9 juli 2021.

Hoe verloopt de masterclass?

Aan het begin van de masterclass ontvang je per post een doos. In deze doos zitten kleine objecten. Doormiddel van korte opdrachten ga je met de inhoud van de doos aan de slag en verken je nieuwe en ongewone materialen, stijlen, en wijzen van denken en kijken.

Tijdens de online masterclass zorgen we voor veel interactie door middel van break-out rooms, click-in click-out opties, pop-up sessies en dagelijks bezoek van één of meerdere externe gasten die komen vertellen over hun werk of favoriete object uit de Gilbert collectie of die van DIVA. Je ontvangt veel input en feedback, net zoals tijdens een fysieke workshop.

Voor DIVA staat de uitwisseling van kennis over vakmanschap, technologie en ontwerpen centraal bij de masterclasses. De manier waarop Silvia Weidenbach in haar werk de traditionele en digitale technieken combineert en hoe ze historische stukken herinterpreteert en gebruikt als inspiratie voor nieuw werk komen uitvoering aan bod.

Na de masterclass stuur je de doos terug naar DIVA en wordt jouw creatie in het museum en via DIVA´s online kanalen gepresenteerd. Deze tentoonstelling loopt van 26 juli tot en met 15 augustus 2021.  

Bereid je voor op een barokke rit vol inspiratie en een hands-on benadering!

Over Silvia Weidenbach

Silvia Weidenbach (°1980) is een bekroonde juweelontwerpster die traditionele technieken met hedendaagse technologie combineert in opvallende en unieke stukken. Ze onderzoekt de complexiteit van vorm en kleur en ontwikkelt zo een ​​geheel nieuwe esthetiek voor juwelen in de 21ste eeuw.

Silvia Weidenbach innoveert en is dol op de nieuwe creatieve mogelijkheden die het ‘digitaal vakmanschap’ haar bieden. Deze nieuwe methoden en tools van denken en maken hebben geleid tot interessante samenwerkingen met architecten, filmmakers, parfumeurs, dansers, Vogue, Design Museum London, The Sir John Soane Museum London, V&A London, BMW München en Microsoft Research Cambridge. Momenteel is ze docent aan de Glasgow School of Art.

Meer over Silvia Weidenbach: www.silviaweidenbach.com

Portret Silvia Weidenbach
Mock-up 'Treasure box' DIVA
Silvia Weidenbach. Broche: ctrl gemGREEN, 2018. 3-D print van 'moondust', zilver, goud, opaal, granaatsteen. Foto: Sylvain Deleu.
Juwelen uit de reeks 'Visual Feast' van Silvia Weidenbach
Silvia Weidenbach: Visual Feast Gold Box. 3D print 'moondust', goud, parelmoer en schildpad.
Digitale ontwerpen uit de reeks 'Hapticnosis'
Silvia Weidenbach. Halsketting: Another White Night, 3D print 'moondust', zilver, topaas.
 

Voor wie? 

Deze masterclass is voor professionele zilver- en goudsmeden, ontwerpers en ambitieuze studenten. Je beschikt over competente technische vaardigheden en staat open voor nieuwe technieken en technologie

Hoe schrijf je in?

Slechts acht kandidaten kunnen deelnemen aan de masterclass. Daarom willen we kort jouw motivatie voor deelname aan de masterclass graag horen. Inschrijven kan tot en met maandag 31 mei 2021. 

AANVRAAGFORMULIER

Het museum stelt een team van deskundigen samen om een selectie uit de kandidaturen te maken. Kandidaten ontvangen vóór 5 juni 2021 een antwoord.

Bijkomende informatie

Taal: Engels

Aantal deelnemers: 8

Data: maandag 5 juli tot en met vrijdag 9 juli 2021

Tarief: € 555 (excl. BTW) (inclusief de catalogus Masterpieces in Miniature en je Treasure box)

Locatie: online

Materialen en gereedschappen: deelnemers beschikken over eigen handgereedschap, hebben een werkbank tot hun beschikking en een solide internetverbinding. 

 

Vragen?

Voor alle verdere vragen kun je mailen naar: tom.iriks@divaantwerp.be  

Waar

DIVA, Suikerrui 17-19

Antwerpen - BE - 2000

Gerelateerde publicaties

_MG_0442
Lees meer
Atelier