Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

MASTERLCASS 

Giovanni Corvaja  

'Handling fine wires'

DIVA nodigt goudsmid Giovanni Corvaja uit voor een vijfdaagse masterclass in Studio DIVA. Hij deelt zijn kennis over het werken met fijne draden in edele metalen, de keuze van legeringen en gereedschappen en ervaringen uit de praktijk.   

Ben je professioneel actief als juweelontwerper, zilver- of goudsmid? Of ben je een ambitieuze student? Dan is deze masterclass een unieke kans voor jou.  

Giovanni Corvaja legt zich al meer dan 20 jaar toe op het ontwikkelen en onderzoeken van methoden voor het trekken van fijne draad in edelmetaal. In deze vijfdaagse masterclass maak je kennis met verschillende technieken bij het maken en verwerken van fijne draad. Je ontdekt nieuwe aspecten van een misschien vertrouwde techniek en gaat direct aan de slag in het atelier van Studio DIVA.   

Over Giovanni Corvaja 

Giovanni Corvaja (1971, Padua, Italië) studeerde af aan de Royal College of Art in Londen met een masterdiploma juweelontwerpen. Na zijn studie keerde hij terug naar Padua waar hij zijn artistieke loopbaan als goudsmid verder uit bouwde.  

Zijn werk wordt al sinds 1989 internationaal gepresenteerd en zijn stukken waren al in meer dan 150 solo- en groepstentoonstellingen te zien. Hij staat bekend als de maker van de mythische Golden Fleece Collection, een serie van vijf unieke stukken gemaakt van hand gesponnen goud. Deze epische collectie werd aangevuld met een gouden zakdoek. Een stuk gemaakt van handgeweven gouden stof. 

Giovanni Corvaja, Bracelet, 2012, 18ct gold, 950 platinum and vitreous enamels 118 x 118 x 29 mm
(c) Chris Ryan
Giovanni Corvaja in his studio
Giovanni Corvaja, The Golden Fleece Brooch, 18ct gold 62 x 62 x 20 mm
 

Voor wie? 

Deze masterclass is voor professionele juweelontwerpers, zilver- en goudsmeden en ambitieuze studenten die geïnteresseerd zijn in deze techniek. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze over competente technische vaardigheden beschikken en een open en nieuwsgierige houding aannemen. 

Hoe schrijf je in? 

Slechts 8 kandidaten kunnen deelnemen aan de masterclass daarom willen we jouw motivatie voor deelname aan de masterclass graag horen. Vul het aanvraagformulier in uiterlijk vóór 15 september 2019.  

AANVRAAGFORMULIER

Het museum stelt een team van deskundige samen om een selectie uit de kandidaturen te maken. Je ontvangt vóór 25 september 2019 een antwoord.

Praktische informatie

Taal: Engels. 

Deelnemers: maximaal 8 personen. 

Data: maandag 28 oktober - vrijdag 1 november 2019 

Tijd: 10:00 - 17:00 uur, inclusief één uur voor een lunch 

Prijs: € 650 (inclusief dagelijkse lunch en éégezamenlijk diner) 

Locatie: Studio DIVA, Kaasstraat 7, 2000 Antwerpen, België. 

Materialen en gereedschappen: de meeste materialen en gereedschappen worden voorzien. Je mag ook eigen handgereedschap meenemen. 

Vragen: voor alle verdere vragen stuur je een mail naar: tom.iriks@divaantwerp.be  

 

Waar

DIVA atelier, Kaasstraat 7

Antwerpen - BE - 2000

Gerelateerde publicaties

Lees meer
Studio DIVA