Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Studio DIVA is een atelier voor juwelen en edelsmeedkunst in museum DIVA. Het is een samensmelting van theorie en praktijk en voedt het immaterieel cultureel erfgoed. Zowel specialisten als amateurs zijn welkom in het atelier. We voorzien voor ieder een gepast programma.

Voor specialisten en professionelen zijn er masterclasses waar er wordt ingezoomd op specifieke technieken van vroeger en nu. De jonge starters in de branche kunnen via een residentie in het atelier ondersteuning vinden bij DIVA. Toekomstige edelsmeden en juweelontwerpers kunnen hier hun technisch vakmanschap en creatief talent ontplooien.

De liefhebbers van de ambacht kunnen zich het hele jaar door inschrijven voor talloze workshops en ook onze zomerateliers zilversmeden blijven een vaste waarde binnen het aanbod.

Voor het onderwijs en de allerkleinsten is het atelier een boeiende leerplek waar ze op een educatieve en speelse manier met de chemie van edele metalen kunnen kennismaken. Tenslotte nodigen we de bezoekers van DIVA steeds uit voor een bezoek aan het atelier.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over Studio DIVA? Heb je interesse in een workshop of wil je een projectweek organiseren, een groepsbezoek of Studio DIVA huren? Neem dan contact op met tom.iriks@divaantwerp.be of bel ons op het nummer +32 (0)3 360 52 50.

Volg DIVA op Instagram voor updates en nieuwtjes of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Gerelateerde activiteiten

Chrysanthemodiscus (c) Helena Schepens
Lees meer
Masterclass Helena Schepens
creatieve workshops
23 maart - 26 maart 2020

DIVA nodigt zilversmid Helena Schepens uit voor een vierdaagse masterclass over perforatietechnieken toegepast op zilver.

(c) Juliane Schölß Tablett - Auseinandergestellt 2017 Foto Eva Jünger
Lees meer
DIVA Symposium: different colours of contemporary silverwork!
lezingen
zaterdag 28 maart 2020

Naar aanleiding van de 19de Zilvertriënnale nodigt DIVA prominente binnen- en buitenlandse zilversmeden uit om te komen spreken over hun werk.

Workshop academie Berchem 63 Klein formaat
Lees meer
Maak jouw juweel uit papier!
creatieve workshops
7 april

Creatieve workshop voor kinderen tussen 12 en 16 jaar. Schuilt er een juweelontwerper in jou? Leef je dan volledig uit tijdens een creatieve workshop bij DIVA!

gravure raampaneel #2-5
Lees meer
Vandaag in het museum
OPEN CALL: Artist in residence
op locatie
Tot 17 Mei 2020

Museum DIVA nodigt beloftevolle juweelontwerpers en zilver- en goudsmeden uit voor deelname aan het artist-in-residence programma in Studio DIVA.

SlijperatDIVA
Lees meer
Vandaag in het museum
Demonstratie: Diamantslijpen
events
Zondag Tot 17 Mei 2020