Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Studio DIVA is een atelier voor juwelen en edelsmeedkunst in museum DIVA. Het is een samensmelting van theorie en praktijk en voedt het immaterieel cultureel erfgoed. Zowel specialisten als amateurs zijn welkom in het atelier. We voorzien voor ieder een gepast programma.

Voor specialisten en professionelen zijn er masterclasses waar er wordt ingezoomd op specifieke technieken van vroeger en nu. De jonge starters in de branche kunnen via een residentie in het atelier ondersteuning vinden bij DIVA. Toekomstige edelsmeden en juweelontwerpers kunnen hier hun technisch vakmanschap en creatief talent ontplooien.

De liefhebbers van de ambacht kunnen zich het hele jaar door inschrijven voor talloze workshops en ook onze zomerateliers zilversmeden blijven een vaste waarde binnen het aanbod.

Voor het onderwijs en de allerkleinsten is het atelier een boeiende leerplek waar ze op een educatieve en speelse manier met de chemie van edele metalen kunnen kennismaken. Tenslotte nodigen we de bezoekers van DIVA steeds uit voor een bezoek aan het atelier.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over Studio DIVA? Heb je interesse in een workshop of wil je een projectweek organiseren, een groepsbezoek of Studio DIVA huren? Neem dan contact op met tom.iriks@divaantwerp.be of bel ons op het nummer +32 (0)3 360 52 50.

Volg DIVA op Instagram voor updates en nieuwtjes of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Gerelateerde activiteiten

Patrick Storme in zijn atelier
Lees meer
Masterclass: drijf- en ciseleertechnieken door Patrick Storme
creatieve workshops
31 Oktober 2020 - 04 November 2020

DIVA nodigt edelsmid Patrick Storme uit voor een vijfdaagse masterclass.