Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Deze deadline is verstreken. Binnenkort volgt er een nieuwe oproep.


 

Open oproep 

Als deelnemer aan het artists in residence programma van DIVA mag je rekenen op tijd voor onderzoek, ruimte voor experiment en deskundige ondersteuning binnen jouw vakgebied.     

Een residentie in DIVA is een unieke kans om verder te groeien als maker en te reflecteren op jouw eigen werk. Het is ook de uitgelezen kans om in de bijzondere en gespecialiseerde bibliotheekcollectie van het museum te duiken én de rijke en diverse museale collectie beter te leren kennen.  

Het ontmoeten van het publiek en andere experts en professionals uit de sector is een essentieel onderdeel van de residentie. Zo brengen vooraanstaande makers, curatoren, theoretici en galerijhouders tijdens de residentieperiode een bezoek aan het DIVA Atelier om je feedback op maat te geven. Als resident krijgt je bovendien de kans om in dialoog te gaan met het publiek tijdens een DIVA talk en een toonmoment.  

DIVA biedt je als resident:  

  • terugbetaling reis- en verblijfskosten tot € 1.500 

  • werk- en productiebudget tot € 1.500 

Duur?  

Een residentie in DIVA Atelier duurt drie maanden.  

Aantal residenties? 

Per jaar selecteert DIVA vier residenten: twee in het voorjaar en twee in het najaar.    

Selectiecriteria     

Als deelnemer moet je een relevante opleiding succesvol hebben afgerond binnen het vakgebied van juweelontwerp en edelsmeedkunst. Het museum stelt een team van deskundigen samen om een selectie te maken uit de kandidaturen.     

Wanneer?     

Als juweelontwerper of zilversmid kan je het hele jaar door een aanvraag indienen voor een verblijf in het DIVA Atelier. Eénmaal per jaar - in november – selecteert DIVA de residenten voor het volgende jaar. Om kans te maken op een residentieplaats in 2023 verwacht het museum jouw aanvraag vóór 6 november 2022.     

Hoe inschrijven?    

Je kandidatuur bestaat uit een motivatie en een projectvoorstel waarin je beschrijft wat je wenst te realiseren gedurende de residentie. DIVA geeft de voorkeur aan projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de resident.   

Dien je kandidatuur in via onderstaand formulier. De volgende deadline is 6 november 2022.  

AANVRAAGFORMULIER

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar atelier@divaantwerp.be.