Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Kunstwerk in zilver als preview van DIVA's Brilliant Story

Tijdens de volledige Winter in Antwerpen - tussen 9 december en 7 januari - wordt 'Frozen Morning Light', een kunstwerk in zilver en diamant van Thalen & Thalen, in DIVA tentoongesteld. Het stuk vormt daarmee letterlijk een schitterende preview van DIVA's Brilliant Story die vanaf 7 mei bezocht kan worden.

'Frozen Morning Light'

Met het ontwerpen en vervaardigen van 'Frozen Morning Light' wilden vader en zoon Thalen de grenzen van zilver aftasten. Het object, dat de vorm van een vaas aanneemt en zo'n 28 kilo weegt, is bezet met wel 300 diamanten. De combinatie van zilver en diamant in de vorm van een hedendaags kunstwerk maakt van 'Frozen Morning Light' dan ook de perfecte preview van wat er in DIVA te zien zal zijn vanaf 7 mei.

Over de makers

Vader Rob en zoon Jaap Thalen staan bekend om hun monumentale creaties uit fijnzilver. Fijnzilver is zilver in zijn meest pure vorm en bijgevolg bijna te zacht en buigzaam voor het vervaardigen van gebruiksvoorwerpen. Het kunstenaarsduo flirt met de grens van functioneel zilverwerk. Ze tasten de technische grenzen af van fijnzilver. In hoeverre kan je fijnzilver hanteren zonder de functie van het voorwerp te verliezen? Ze experimenteren met de vormentaal en de wijze waarop het oppervlak bewerkt kan worden.