Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Audioguide als museumgids

Al wanneer je de eerste stappen in DIVA's huis zet, word je warm verwelkomd aan het onthaal. Eens je het museum binnenstapt, start de audioguide, en dat is niemand minder dan DIVA's persoonlijke butler Jérôme. Geen saaie luisterstem of doordeweeks personage dus, maar iemand die de diepste roerselen van DIVA kent. 

Jérome neemt je mee op een verrassende tocht door DIVA's huis. Hij verwelkomt je in haar zes kamers en vertelt je alles over de schitterende wereld van diamant, juwelen en edelsmeedkunst. Na een uur à anderhalf uur stap je het museum vast met een bron aan nieuwe kennis buiten.

Key pieces: ontdek de collectie op je eigen tempo

In elke kamer bevinden zich een aantal zogenaamde key pieces: topstukken waarover we je graag meer vertellen. Wil je je verdiepen in de wereld van onze mooiste diamant- en edelsmeedwerken? Een aantal personages leert je aan de hand van fictieve hoorspelen de achtergrond van de stukken kennen. Deze verhalen moeten niet in een specifieke volgorde worden beluisterd, maar staan elk op zichzelf. Lees je liever de feiten? Dan staan er tablets voor je klaar waarop je alle informatie over de objecten terugvindt. Je beleeft het museum dus helemaal op je eigen tempo. Butler Jérome merkt het wel wanneer je de volgende kamer betreedt.

 

Praktisch

  • We schatten de gemiddelde bezoekduur op één à anderhalf uur.
  • De audiogids is beschikbaar in Nederlands, Engels en Frans.
  • Voor een bezoek aan DIVA reserveer je je tickets best op voorhand. Klik hier om je ticket te kopen.
  • Gezien de beleving met audiogids, zijn er geen gegidste bezoeken aan DIVA, a Brilliant Story mogelijk. Lees hier alles over groepsbezoeken.

Bekijk ook

Lees meer
Praktische info

DIVA is elke dag geopend van 10u tot 18u, met uitzondering van woensdag.

Lees meer
Tickets en tarieven

Bekijk de tarieven voor een bezoek aan DIVA's permanente en tijdelijke tentoonstellingen.

Lees meer
Plan je bezoek in DIVA

Plan je een bezoek aan DIVA in groep? Bekijk het aanbod.

Lees meer
Contact

Wil je DIVA graag iets vragen of meegeven? Shoot!

Gerelateerde activiteiten

render 1 diva
Lees meer
Vandaag in het museum
DIVA, a Brilliant Story
vast aanbod
Dagelijks, uitgezonderd op woensdag

Ontdek DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst.