Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Belevingscentrum

De belevingswereld die DIVA je aanbiedt, is een inspirerend en authentiek verhaal van internationale handelsreizigers, creatieve kunstbroederschappen, meesterslijpers of –vervalsers en weelderige Diamond diva’s. In totaal zijn er zes thema’s, opgebouwd rond hoofdrolspelers en figuranten wiens verhaallijnen worden samen gebracht in sfeervolle ruimtes die de luxe van vroeger en nu ademen.

Sfeerschepping en exploratie zijn hierbij kernwoorden, die er voor zorgen dat je als bezoeker optimaal kan beleven wat zich afspeelde/afspeelt in wereldstad Antwerpen: een stad waarin diamant, andere edelstenen, edelmetalen en zelfs andere luxeproducten bijdragen tot het internationaal imago van deze luxestad.

Toegankelijkheid

DIVA. Antwerp Home of Diamonds is voor iedereen toegankelijk: voor rolstoelgebruikers alsook voor ouders met een kinderwagen zijn er liften en aangepaste sanitaire voorzieningen. DIVA vertoeft nog zeker tot eind 2017 in volle verbouwing, maar wil de museale omgeving blijven(d) inrichten met oog voor de toegankelijkheid ervan – net zoals het een schitterende diamant in de Scheldestad betaamt!

In afwachting van de opening van DIVA kan je voor een zilver- en/of diamantbeleving terecht in het Umicore Zilverpaviljoen en het Diamantpaviljoen, gelegen aan de voet van het MAS.

Gerelateerde activiteiten

diamantpaviljoen
Lees meer
Vandaag in het museum
Het Diamantpaviljoen aan het MAS
vast aanbod
Open van dinsdag tot zondag

Zelfs nu de renovatiewerken aan het DIVA-huis volop aan de gang zijn, vind je het BriljAntwerps Verhaal in het Diamantpaviljoen aan het MAS.

zilverpaviljoen
Lees meer
Vandaag in het museum
Het Umicore Zilverpaviljoen aan het MAS
vast aanbod
Open van dinsdag tot zondag

Zilver is geschikt voor ontelbare toepassingen, die onder meer tot uiting komen in de aankleding van het Zilverpaviljoen, een unieke samenwerking met Umicore.