Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Adres & openingsuren // Bereikbaarheid // ToegankelijkheidAdres & openingsuren

DIVA, Antwerp Home of Diamonds
Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen

Openingsuren
Dagelijks van 10.00-18.00
behalve op woensdag
Laatste toegang 17.00

Gesloten op volgende feestdagen:
1 januari & 25 december

Op volgende dagen zijn we vroeger gesloten:
24 december : 14u
31 december: 14u 

 

Museumshop & juwelenshop Silvius Druon
Dagelijks van 10.00-18.00
Woensdag gesloten

 Studio DIVA
Kaasstraat 7
2000 Antwerpen

Overzicht geplande workshops

 


Bereikbaarheid

DIVA ligt pal in het historisch centrum van Antwerpen, en toch vlak aan de Kaaien. Daardoor is het museum vlot te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer én met de auto bereikbaar.

Met de fiets

De Suikerrui en de Kaasstraat zijn vlot met de fiets bereikbaar. Je fiets kan je tijdelijk kwijt in de fietsenstalling op de Suikerui.

Met de Velo

Neem je de Velo om naar DIVA te komen? Er is een station vlakbij het Steen (station 059). Aan de andere kant van de Suikerrui, is er aan de Grote Markt ook een station (Wisselstraat, station 060).

Met trein, tram en bus

De Suikerrui ligt vlakbij de Grote Markt en Groenplaats. Die is vlot bereikbaar via tram en bus. Raadpleeg www.delijn.be voor de meest actuele informatie.

De aansluiting van het treinnet met bus en tram is heel gemakkelijk. Kom je vanuit de richting van Gent naar DIVA, neem dan de trein tot Antwerpen-Zuid. Vanuit andere richtingen stap je best af in het Centraal Station.

  • Vanaf Station Antwerpen-Centraal: neem tram 3, 5, 9, 15 tot Groenplaats
  • Vanaf Station Antwerpen-Zuid: neem tram 4 of bus 181 of 183 tot Groenplaats
  • Wandel vanaf de Groenplaats richting de O.L.V.-Kathedraal en vervolg naar de Grote Markt. Wandel door richting het Steen. DIVA ligt op je rechterkant.

Met de Waterbus

De Waterbus brengt je vlot naar DIVA. De Waterbus vertrekt vanaf het Steenplein, op wandelafstand van DIVA. Raadpleeg www.dewaterbus.be voor de tarieven en vaartijden.

Met de auto

Je kan je wagen kwijt in de parkings Grote Markt en Groenplaats. Gratis parkeerplaatsen kan je eventueel vinden op de kade. Je vindt ook vele andere parkeergelegenheden op Parkeren in Antwerpen.

Voor de beste route vanaf je vertrekplaats, kijk je op www.slimnaarantwerpen.be

Opgelet! Hou er rekening mee dat het centrum van Antwerpen een lage-emissiezone is. Kijk na of je auto aan de voorwaarden voldoet via http://lez.antwerpen.be.


Toegankelijkheid

DIVA wil iedereen welkom heten. Daarom streven we naar maximale toegankelijkheid voor personen met een beperking.

Baby’s en kleine kinderen

Kinderwagens mogen mee in de museumzalen. We vragen wel om alle tassen aan de kinderwagen op te bergen in de lockers (op verdieping -1). Plaats je liever de kinderwagen even weg tijdens je bezoek? Dat kan in de daartoe voorziene ruimte. Spreek hierover onze medewerkers in de inkomhal aan. Je vindt twee verzorgingstafels voor baby’s in de toiletten.

Rolstoelvriendelijk museum

DIVA is toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het gehele museum is toegankelijk voor (elektrische) rolstoelen en rollators. Alle tentoonstellingszalen zijn met een lift te bereiken. Aangepaste toiletten vind je op verdieping -1. DIVA stelt een rolstoel en 20 klapstoeltjes ter beschikking, die verkrijgbaar zijn via de baliemedewerkers. De begeleider van een bezoeker in een rolstoel mag gratis binnen, mits de geassisteerde persoon een geldig toegangsticket kan voorleggen. Ook geleidehonden worden in het museum toegelaten.

Het is niet mogelijk om de inkom van DIVA met de auto te bereiken. De Suikerrui is alleen voor voetgangers en fietsers toegankelijk. Parking ‘Grote Markt’ bevindt zich op enkele minuten wandelen van het museum. Je vindt er 5 plaatsen voor personen met een beperking. De maximale inrijhoogte van de parking bedraagt 1.90m. Meer informatie over de bereikbaarheid van DIVA vind je hierboven.

Bezoekers met een auditieve beperking

In alle museumzalen zijn schermen aanwezig waarop je informatieve teksten kunt lezen. Op eenvoudig verzoek bezorgen we je de teksten van de hoorspelen. Gelieve minstens 24 uur op voorhand een mail te sturen naar info@divaantwerp.be.

Bezoekers met een visuele beperking

De begeleider van een bezoeker met een visuele beperking heeft gratis toegang, mits de geassisteerde persoon een geldig toegangsticket kan voorleggen. Ook geleidehonden worden in het museum toegelaten.

 

DIVA voorziet in de toekomst ook een aanbod op maat van personen met een beperking uit te werken.


* Door een bezoek aan het museum ga je impliciet akkoord met het bezoekersreglement.

Bekijk ook

Lees meer
Tickets en tarieven

Bekijk de tarieven voor een bezoek aan DIVA's permanente en tijdelijke tentoonstellingen.

Lees meer
De museumshop

Curiosa geïnspireerd op de Wonderkamer, leuke gadgets, exclusieve DIVA-gin: het is slechts een kleine greep uit het gevarieerde aanbod van DIVA’s museumshop.

Lees meer
Bibliotheek

Welkom bij de bibliotheek van DIVA! Onze rijke en gespecialiseerde bibliotheekcollectie is uniek in België en vormt een uitzonderlijke bron van informatie en inspiratie.

Lees meer
Contact

Wil je DIVA graag iets vragen of meegeven? Shoot!

Gerelateerde activiteiten

render 1 diva
Lees meer
Vandaag in het museum
DIVA, a Brilliant Story
vast aanbod
Dagelijks, uitgezonderd op woensdag

Ontdek DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst.

Kijk-en doeboekje
Lees meer
Vandaag in het museum
Volg het familiespoor...
vast aanbod
Dagelijks, uitgezonderd op woensdag

Ontdek DIVA's zes themakamers aan de hand van een leuk kijk- en doeboekje!

Wonderkamer I: Axel Vervoordt
Lees meer
[Afgelopen] Wonderkamer I: Axel Vervoordt
tentoonstellingen
Dagelijks, uitgezonderd op woensdag

Van 19 oktober tot 28 april geeft Axel Vervoordt als gastcurator zijn persoonlijke interpretatie van een Wonderkamer.