Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Zelfs nu de renovatiewerken aan het DIVA-huis volop aan de gang zijn, vind je het BriljAntwerps Verhaal in het Diamantpaviljoen aan het MAS.

Het Diamantpaviljoen staat volledig in het teken van het ‘fonkelend steentje’ en is een joint venture van Antwerp World Diamond Centre en Provincie Antwerpen. Je ontdekt er waarom Antwerpen hét wereldcentrum voor diamant wordt genoemd en ziet tegelijk wie er actief is in de diamanthandel- en nijverheid, vroeger en nu. Het paviljoen vertelt over de rijke geschiedenis, het economische belang en tal van andere facetten van deze typisch Antwerpse activiteit. Het Diamantpaviljoen presenteert ook het ‘schitterend’ afgewerkt product. Je ziet er de veelzijdigheid van diamanten artefacten en juwelen, zoals het befaamde diamanten ECC-tennisracket, afgewerkt met 1.617 schitterende diamanten “Cut in Antwerp”.

 

 

Een bezoek aan het Diamantpaviljoen

Kom je individueel, vraag dan bij de ingang van het Diamantpaviljoen naar de audiogids, waarmee je op eigen ritme en in de taal van je keuze (N/F/D/E/SP) het paviljoen gratis kunt bezoeken.

Kom je in groep, reserveer dan liefst minimum 1 week vooraf het aantal audiogidsen waarover je wil beschikken. Dat kan via +32 (0)3 360 52 52 of info@divaantwerp.be.

Sluitingsdagen

Gesloten op maandag.

Waar

Diamantpaviljoen, Hanzestedenplaats 23

Antwerpen - BE - 2000

Bekijk ook

Lees meer
Gracieus zet art nouveau in de kijker

DIVA zet met expo Gracieus art nouveau in de kijker (25/5/2016 – 15/1/2017)

Lees meer
Videowall versterkt visuele beleving

Diamantpaviljoen aan de voet van het MAS krijgt een upgrade.