Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Na ‘Precieus!’ en ‘Gracieus’ presenteert DIVA van mei tot oktober 2017 ‘Curieus’, haar laatste tentoonstelling van het drieluik in het Umicore Zilverpaviljoen. Om je al warm te maken voor de opening van de collectiepresentatie van DIVA in 2018, ontdek je met ‘Curieus’ de kijk van zes jonge kunstenaars op de collectie van DIVA.

Tijdens ‘Curieus’ tonen ze een selectie van oud en nieuw werk, variërend van juwelen en objecten tot beeldend werk, film en fotografie. Heel wat curiositeiten en bijzonderheden in de vorm van parels van poeder, kopjes uit zeep, sluitingen die schakels worden, stenen die de vorm aannemen van messen en papier dat verandert in porselein passeren er de revue.

De zes kunstenaars delen een gemeenschappelijke achtergrond in juweelontwerp en edelsmeedkunst en begonnen hun samenwerking met het project ‘Schmock’, waarbij ze door middel van installaties hun praktijk naar de openbare ruimte vertalen en de grenzen van hun discipline aftasten. Ook hun individueel werk, waarin ze dagelijkse objecten onderzoeken, transformeren en in een nieuwe context plaatsen, wordt gekenmerkt door een multidisciplinaire aanpak.

Waar

Umicore Zilverpaviljoen, Hanzestedenplaats 15

Antwerpen - BE - 2000

Gerelateerde activiteiten

zilverpaviljoen
Lees meer
Vandaag in het museum
Het Umicore Zilverpaviljoen aan het MAS
vast aanbod
Open tot 1 oktober, van dinsdag tot zondag

Zilver is geschikt voor ontelbare toepassingen, die onder meer tot uiting komen in de aankleding van het Zilverpaviljoen, een unieke samenwerking met Umicore.

Bekijk ook

Lees meer
Curieus tijdens Antwerp Art Weekend

Antwerp Art organiseert van 19 tot 21 mei 2017 voor de derde keer zijn Antwerp Art Weekend.

Lees meer
Museumnacht @ DIVA

Op 5 augustus gaat naar jaarlijkse traditie opnieuw de Museumnacht in Antwerpen door. En ook DIVA zet haar deuren open!