Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Op 14 februari opent het nieuwe diamantmuseum DIVA in Antwerpen haar deuren voor de liefde. 3 verliefde koppels gaan de strijd met elkaar aan om een diamanten ring t.w.v. 2.000 euro. In de ‘Race naar de ring’ testen DIVA en de Antwerpse diamantsector hoeveel de koppels van elkaar weten, onderzoekt ze hun kennis over juwelen, diamant en edelsmeedkunst en krijgen ze een praktische proef voorgeschoteld. DIVA toont met deze actie al een van haar vele facetten. Ze inspireert, daagt uit en laat de bezoekers kennismaken met een unieke beleving in haar nieuwe huis. Op 5 en 6 mei opent DIVA met een groots openingsfeest voor het publiek.

De ‘Race naar de ring’ is een besloten event in samenwerking met de Antwerpse diamantsector (AWDC). De inkomhal en museumshop zijn elke dag van 10 tot 18 uur geopend, met uitzondering van woensdag. Ben je nog op zoek naar een origineel Valentijnscadeau? In de museumshop vind je sieraden van Antwerpse juweelontwerpers, DIVA-gin en andere gadgets met een DIVA-touch. Of wil je als een van de eerste DIVA bezoeken in mei? Boek je tickets op www.divaantwerp.be nu met vroegboekvoordeel: één kopen, tweede aan halve prijs.

Louise Mertens

DIVA, Antwerp Home of Diamonds

DIVA, het nieuwe diamantmuseum met een hart voor zilver, schittert vanaf 7 mei in al haar glorie langs de Suikerrui. Vanaf dan kunnen bezoekers in DIVA het unieke Antwerpse verhaal rond diamant, juwelen en edelsmeedkunst in al haar pracht beleven. Het voormalig Provinciale Diamant- en Zilvermuseum komen samen in een nieuw schitterend verhaal en presenteren een thematisch tentoonstellingsparcours van 850 m². Het huis van DIVA krijgt vorm dankzij de samenwerking met interieurdesigner Gert Voorjans en regisseur Frank Van Laecke.

Antwerp World Diamond Centre

Antwerp World Diamond Centre (AWDC) coördineert en vertegenwoordigt officieel de Antwerpse diamantsector, wereldleider in de diamanthandel. In die rol promoot AWDC de gehele diamantsector in binnen- en buitenland en wordt AWDC ook internationaal erkend als ontmoetingsplaats, woordvoerder en bemiddelaar voor de gehele Belgische diamantgemeenschap.
 
84% van alle ruwe diamanten en 50% van alle geslepen diamanten passeren via Antwerpen. Diamant vertegenwoordigt 5% van de Belgische uitvoer van goederen en diensten en 15% van de Belgische uitvoer buiten de EU. Diamant is daarmee het belangrijkste Belgische exportproduct buiten de EU.

AWDC DIVA

Persberichten ontvangen

Ben je geïnteresseerd om onze persberichten te ontvangen (via e-mail), contacteer dan:

Suzanne de Lange
E-mail: suzanne.delange@divaantwerp.be
Telefoon: +32 (0)3 360 52 47