Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Ondertekening samenwerkingsakkoord DIVA en Shanghai Diamond Exchange

Op maandag 4 september ondertekenen DIVA en de Shanghai Diamond Exchange een uniek samenwerkingsakkoord. Dit akkoord is een mijlpaal in de internationale ambities van het spiksplinternieuwe, briljante museum en in de culturele en economische samenwerking tussen Vlaanderen en China.

De ondertekening door gedeputeerde Luk Lemmens en Lin Qiang, directeur van de Shanghai Diamond Exchange, vindt plaats in aanwezigheid van Minister-President Geert Bourgeois, burgemeester Bart De Wever en schepen Koen Kennis.

Tijdens de persconferentie zal de inhoud van het samenwerkingsakkoord worden toegelicht en ondertekend. Aansluitend is er een kort werfbezoek en krijgen aanwezigen de kans op een sneak preview van DIVA dankzij een Virtual Reality-bril. Afsluiten doen we met een kleine receptie. 

Programma

  • 15u00: Toelichting bij de Vlaams-Chinese samenwerking door Minister-President Geert Bourgeois
  • 15u10: Toelichting bij het belang van DIVA voor de stad Antwerpen door schepen voor toerisme Koen Kennis
  • 15u15: Inhoudelijke toelichting van het samenwerkingsakkoord door gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens
  • 15u20: Toelichting door Lin Qiang, directeur van de Shanghai Diamond Exchange en door de ambassadeur van China in België (onder voorbehoud)
  • 15u35: Werfbezoek en sneak peek met VR-bril met aansluitend receptie

 

 

Persberichten en -uitnodigingen ontvangen

Ben je geïnteresseerd om onze persberichten te ontvangen (via e-mail), contacteer dan:

Suzanne de Lange
E-mail: suzanne.delange@divaantwerp.be
Telefoon: +32 (0)3 360 52 47