Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Antwerpen, 9 januari 2018  - DIVA, Home of Diamonds opende op 9 december haar deuren langs de Suikerrui nabij de Grote Markt in Antwerpen. Niet het museum zelf, maar wel de inkomhal met balie en museumshop zijn ondertussen een kleine maand voor het grote publiek toegankelijk.

5.035 bezoekers in december

“Bezoekerscijfers van het museum kunnen we begin 2018 nog niet voorleggen,” vertelt directeur Jeroen Martens. Maar hij is wel tevreden met de opkomst in december. “Begin december vond onze zogenaamde soft launch plaats. Het bezoekersgedeelte langs de Suikerrui is nu sinds een maand open en onze onthaalmedewerkers ontvingen al 5.035 geïnteresseerden met open armen. Absolute topdagen waren 16 en 17 december en 23 en 24 december. Ook de shop mocht heel wat kopers ontvangen, zeker tijdens de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar. We verkochten ondertussen ook al een 300-tal tickets voor een bezoek aan het museum vanaf 7 mei.”

Openingsfeest 5 & 6 mei

Op 5 en 6 mei staat het grote openingsfeest van DIVA en haar museumzalen gepland. Voorzitter Luk Lemmens: “We kijken nu vooral uit naar de grote opening van het museum begin mei. Het publiek kan dan DIVA in al haar glorie ontdekken en kennismaken met haar unieke collectie diamanten, juwelen, zilver en andere verborgen parels.” Maar daarop is het uiteraard nog even wachten. “Ik wens het museum alvast een schitterende start toe,” besluit Lemmens.

Caroline Bastiaens, schepen voor cultuur, ziet de intensievere samenwerking als een grote meerwaarde voor de stad en voor DIVA. "Antwerpen is al ruim vijf eeuwen het grootste en meest betrouwbare centrum voor diamant ter wereld en dus dé diamantstad bij uitstek. Uiteraard kan een diamantmuseum dan ook niet ontbreken. Ik ben bijzonder verheugd met de opening van DIVA in het historische hart van onze stad. Dat maakt het plaatje van Antwerpen als diamantstad compleet." 

 

Shop_1
 

Persberichten ontvangen

Ben je geïnteresseerd om onze persberichten te ontvangen (via e-mail), contacteer dan:

Suzanne de Lange
E-mail: suzanne.delange@divaantwerp.be
Telefoon: +32 (0)3 360 52 47